CZECH.UP CyberBOX je úvodní gamifikovaný znalostní kurz pro oblast kybernetické bezpečnosti podpořený z programu ERASMUS+.

Základní informace o projektu

Datum

Cílem projektu je vyvinout úvodní gamifikovaný vzdělávací kurz, který umožní zážitkovým způsobem zvyšovat kompetence v tomto oboru. Je vybaven multijazyčnou podobou a postupně umožní uplatnit umělou inteligenci (pro její uplatnění je nutná velká sada statistických informací o průchodech kurzem a její spuštění bude vyžadovat minimálně rok). 

Kyberbezpečnost řadíme mezi základní oblasti soft-skills, bez které není možná ani digitalizace, ale ani digitální modelování z logiky 4. Průmyslové revoluce. 

CZECH.UP CyberBOX je úvodním kurzem této oblasti a je tedy podpořen z ERASMUS+. V tomto projektu se postaví týmy, které ji budou nadále zajišťovat, a to i v dalších levelech, podle poptávky, kterou spolupráce otevřeného spolku vytvoří. Projekt také vyjasní základní oblasti tréninku pro tyto Levely. Nyní víme, že je důležité jasně nastavit obsah pro konkrétní Level tréninku (nyní připravujeme nejnižší – LEVEL 1) tak, aby trénink měl smysl a mohl gradovat pro další skupiny a specialisty. 

Kurz CZECH.UP CyberBOX je určen pro seznámení s popsanou odbornou problematikou a je dostupný zdarma. Není možné ho využívat ani pro kompletaci jinak komerčně nabízených služeb (například jako součást prezenčních kurzů. Rozhodnutí o užívání otevřeného nástroje vychází z práva předsednictva spolku CZECH.UP tak, aby byly zajištěny jak podmínky projektu ERAZMUS+, tak i používání hostitelské platformy CZECH.UP JukeBOX. 

CZECH.UP JukeBOX je platforma, která umožňuje v různých režimech podporovat konkrétní obsah (kurz). Těmto kurzům říkáme CZECH.UP LP, aby bylo jasné, jaký vztah má CEZCH.UP JukeBOX a CZECH.UP LP. Konkrétním CZECH.UP LP je například kurz CZECH.UP CyberBOX. 

CZECH.UP JukeBOX je zároveň součástí komplexní CZECH.UP SCALE.UP Platform, která podporuje spolupráci národních i mezinárodních týmů a ta v současné době vzniká.  

CZECH.UP SCALE.UP Platform přirovnáváme k virtuální metropoli. Podobně, jak jsou v metropoli koncentrované příležitosti a zdroje, tak to samé nabídne i CZECH.UP SCALE.UP Platform. Tato platforma vzniká také pro mezinárodní spolupráci. 

CZECH.UP CyberBOX je tedy součástí systému, který vzniká na partnerské úrovni v otevřeném spolku CZECH.UP: Tento přístup umožňuje pro daný projekt koncentrovat mimořádné kompetence a nabídnout je expertním způsobem konkrétním partnerům, klientům a jejich skupinám. 

Pokud Vás tato nabídka oslovuje, chcete spolupracovat, nebo výstupy využívat, prosím kontaktujte nás na adrese: 

Ing. Pavel Nácovský
předseda předsednictva spolku 
CZECH.UP 

Náměstí Svobody 107                                              
584 01 Ledeč nad Sázavou  
GSM: +420 603 269 469
mail: pavel.nacovsky@panatec.cz
web: http://www.czech-up.cz/ 

Začátek projektu: 1. 10. 2022
Konec projektu: 30. 9. 2023 

Další
články